vineri, 18 noiembrie 2011

Tocanita de ciuperci cu smantana


-500 g ciuperci pleurotus
-250 g ciuperci champignon
-1 ceapa
-1/2 ardei
-1 bucata usturoi
-sare, piper, boia de ardei
-1 lingura faina
-200 ml lapte
-200 ml smantana


Se curata si se spala ciupercile. Se taie in bucati nu foarte mici pentru ca ele oricum lasa apa si scad. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile si se calesc si acestea. Daca lasa suficienta apa, se fierb pana scade toata apa, daca nu lasa apa, se completeaza cu putina apa. Se adauga usturoiul, sare, piper boia dupa gust. Faina se amesteca cu laptele si smantana si se toarna peste ciuperci. Se fierbe pana se leaga sosul de smantana. Daca e prea gros, se mai poate completa cu lapte. Se serveste cu mamaliga





4 comentarii:

  1. Foarte, foarte buna.E dintre preferatele noastre.Dar fara mamaliga :).
    Pupic lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios!... Ador ciupercile cu smantana... Mmmm!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, buna, dar cum se face? Eu de-abia am inceput sa invat sa gatesc. Ma ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.