luni, 27 noiembrie 2017

Crochete de naut cu ciuperci


Aceasta e cea de-a treia reteta cu care am raspuns provocarii lansate de prietenii de la Sun Food, furnizorii celor mai sanatoase conserve, cu ajutorul carora putem gati rapid, preparate simple si delicioase. In luna noiambrie, Sun Food ne-a invitat sa gatim cu usturoi.
Crochetele acestea, care la fel de bine se pot face si sub forma de chiftelute, sunt gustarea ideala alaturi de o salata de legume sau de un sos picant. Se pregatesc rapid si dispar la fel de rapid de pe farfurie.

Ingrediente:
-1 conserva de naut Sun Food
-400 g ciuperci proaspete
-1 lingura ulei de masline
-1 cartof ras
-1 ou
-2 catei de usturoi
-putin patrunjel verde
-1 lingura faina
-sare
-piper
-pesmet
-ulei pentru prajit

Ciupercile se curata, se taie cubulete si se calesc in uleiul de masline, pana cand se evapora apa . Nautul se pune intr-o strecuratoare, apoi se paseaza cu blenderul vertical. Peste naut se adauga ciupercile calite, cartoful ras si stors, faina, oul, usturoiul zdrobit, sare, piper, patrunjel verde si se omogenizeaza. Cu mainile umezite se formeaza crochete care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc. Se scot apoi pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de ulei. Se servesc calde, cu o salata de legume sau cu un sos picant, sos tzatziki sau ce va place.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.